11 02

HUT je partner konferencije 'Turistički djelatnik: izazovi i mogućnosti'

Hrvatska udruga turizma partner je konferencije 'Turistički djelatnik: izazovi i mogućnosti' koja će se u utorak, 12. veljače, održati u Zagrebu u organizaciji Ministarstva turizma, Večernjeg lista i Poslovnog dnevnika. S obzirom na predviđanja kako će pitanje radne snage biti jedan od izazova ove i sljedećih sezona, osim predstavljanja zanimanja budućnosti u turizmu, cilj konferencije je utvrđivanje stanja na tržištu rada u sektoru turizma i ugostiteljstva te usklađivanje potreba poslodavaca i radne snage pri budućim zapošljavanjima. Prilika je to i za predstavljanje aktivnosti regionalnih centara kompetentnosti u sektoru turizma i ugostiteljstva, kao i mogućnosti EU fondova kada je o obrazovanju i zapošljavanju u sektoru turizma i ugostiteljstva riječ.

Središnji dio konferencije čine dvije panel diskusije posvećene najaktualnijim temama privlačenja i zadržavanja turističkih djelatnika te upravljanja ljudskim potencijalima i obrazovanjem u turizmu. Odgovore na ključna pitanja, osim predstavnika svih relevantnih institucija, na osnovu svoga dugogodišnjeg iskustva u sklopu panela podijelit će i direktor Hrvatske udruge turizma Veljko Ostojić.

Pozdravne govore na otvorenju događaja koji okuplja najvažnije dionike hrvatskog turističkog i ugostiteljskog sektora održat će ministar turizma Gari Capelli te potpredsjednik Vlade i ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić, ministar rada i mirovinskog sustava Marko Pavić, ministar unutarnjih poslova Davor Božinović te predsjednik HGK-a Luka Burilović i predsjednica HUP-a Gordana Deranja.

Datoteke za preuzimanje