27 04

HUT osvojio nagradu za najbolju kriznu komunikaciju u 2020.

Hrvatska udruga za odnose s javnošću (HUOJ), krovna udruga komunikacijske industrije u Hrvatskoj, proglasila je komunikaciju Hrvatske udruge turizma (HUT) u prošloj turističkoj sezoni najboljim komunikacijskim projektom u 2020. u segmentu krizne komunikacije.

Projektu ”Hrvatska – najbolja na Mediteranu”, koji je predstavio sve komunikacijske aktivnosti HUT-a na hrvatskom i stranim tržištima realizirane prošle sezone, stručni žiri HUOJ-a dodijelio je jučer Grand PRix za krizno komuniciranje.

HUT je u prijavi poseban naglasak stavio na dva projekta koja su napravila značajan iskorak u komunikaciji i percepciji Hrvatske kao sigurne destinacije, što je bilo ključno za ostvarivanje turističkog prometa. 

Prvi je specijalizirani tjedni newsletter Croatia Travel and Travel koji se od početka lipnja prošle godine šalje na hrvatskom, engleskom, njemačkom i slovenskom jeziku na preko tisuću adresa medija, hotelijera, turoperatora, raznih institucija, veleposlanstava i predstavništva HTZ-a u Hrvatskoj i na našim ključnim emitivnim tržištima.

Drugi je regionalni corona tracker, web stranica pokrenuta s ciljem pokazivanja epidemiološke situacije po regijama, s posebnim fokusom na obalna područja.

Kontinuiranom prisutnošću u medijima ostvarili smo prošle godine više od 2.500 medijskih objava u Hrvatskoj (otprilike osam medijskih objava dnevno), od čega više od 70 intervjua, objava i tema u stranim medijima.

Projekt ”Hrvatska – najbolja na Mediteranu” zajednički su prijavili HUT i komunikacijska agencija 404.