27 06

Ministri Marić i Capelli na stručnom skupu o turističkom zemljištu

Hrvatska udruga turizma u suradnji s Lider medijom organizira stručni skup „Investicijski potencijal turističkog zemljišta“, koji će se održati u ponedjeljak, 1. srpnja u 11:00 sati u Funtani (Grgeti 35, Istra Premium Camping Resort – dvorana Istra Theatre).

Stručni skup okupit će sve ključne dionike, istaknute predstavnike industrije, lokalne samouprave i akademske zajednice, a aktivno će sudjelovati i ministar turizma Gari Capelli i ministar državne imovine Goran Marić. 

"Postojeće zakonsko rješenje  iz 2010. nije riješilo pitanje turističkog zemljišta na odgovarajući način što već godinama koči snažniji razvoj turizma na obali, posebno kamping turizma koji ima iznimno veliki potencijal u Hrvatskoj. Inicijativa Vlade o donošenju Zakona o neprocijenjenom građevinskom zemljištu vrlo je dobar korak naprijed kojim se može pokrenuti postojeći investicijski i razvojni potencijal dijela turističke industrije", kazao je u najavi konferencije direktor Hrvatske udruge turizma Veljko Ostojić, dodavši kako hoteliejri imaju velika očekivanja od novog zakona.

Prema Ostojićevim riječima novo rješenje trebalo bi omogućiti poticajne uvjete za investiranje i mogućnost strateškog planiranja poslovanja turističkih kompanija, uz maksimalnu zaštitu prostora i održivosti hrvatskog turizma, ali i optimalne prihode državnog proračuna.

Cilj ovoga stručnog skupa je ukazati na optimalna rješenja kroz konstruktivni dijalog turističkog sektora, tijela vlasti te znanstveno stručne javnosti.

Sudjelovanje je besplatno, uz pozivnicu organizatora, a prijaviti se možete na http://lider.events/hut/registracija/

Program:

10:30

Dolazak i registracija sudionika

11:00

Pozdravni govori

11:20

Predstavljanje prijedloga Zakona o neprocijenjenom građevinskom zemljištu
_dr. sc. Goran Marić, ministar državne imovine RH

11:40

Okrugli stol: Investicijski potencijal turističkog zemljišta
_ dr. sc. Goran Marić, ministar državne imovine RH
_Gari Capelli, ministar turizma RH,
_Boris Miletić, gradonačelnik Grada Pule,
_prof. dr.sc. Danijela Križman Pavlović, Fakultet ekonomije i turizma "Dr. Mijo Mirković"
_Veljko Ostojić, direktor Hrvatske udruge turizma

13:00

Ručak